Välkommen till Falköpings Filmstudio

Vilka är vi?

Falköpings filmstudio startade 2007 och den första visningen hölls i januari 2008. För att skapa intresse visades The Queen i slutet av november 2007. Filmstudion bildades eftersom det fanns ett intresse att visa film som var något annat än kommersiell och Hollywoodbaserad. Med andra ord film som oftast inte når de vanliga biograferna. Dessutom fanns det en oro att Falköping skulle vara helt utan en fungerande biograf eftersom Cosmorama varit stängd under en längre tid.
  Filmstudion är en ideell förening ansluten till Sveriges Förenade Filmstudios (SFF) och har därigenom tillgång till ett mycket stort urval av filmer. Vår målsättning är att visa intressanta och uppskattade filmer till ett lågt pris.
  Varje termin visar vi minst sju nya och gamla kvalitetsfilmer varannan torsdagskväll på Cosmorama. Under året brukar vi ordna en visning med något att äta till och annat kul.
  Efter varje föreställning får publiken sätta betyg. Resultaten från alla filmer visas i samband med föreställningarna och på
hemsidan.

Bli medlem 

För att bli medlem kan du köpa ett terminskort som ger dig rätt att se alla filmerna. Terminskortet kostar 240 kronor, är du mellan 15 och 20 kostar det 150.

Vi har två visningar, kl 16.30 och kl 19.00.Från och med 1 januari 2017 kan du via bankgiro, 210-9635, eller via Swish, 123 173 03 40, köpa ett terminskort till den tidiga eller den senare föreställningen.
För att kassören ska kunna se vem som betalat och till vilken föreställning så skriver du 1 och ditt namn som avsändare, t ex 1 Anna Andersson om du vill ha ett terminskort till den tidiga föreställningen. Om du väljer den senare visningen skriver du 2 före ditt namn t.ex. 2 Anna Andersson. Betalar du via Swish så skriver du dessa uppgifter i meddelanderutan.
 Är du ny medlem, uppge gärna din e-postadress.

Du hämtar ditt medlemskort i samband med den första föreställningen. Du kan också köpa ett kort mot kontanter eller swish i samband med föreställningen.

Medlemskorten är personliga och ska visas varje gång.
Vi säljer inte enstaka biljetter!

- - - - - - - - - - - - - - - -

Den 3 december visade vi tillsammans med Filmforum Skaraborg, Studiefrämjandet och Eurostar Childhood of a Leader. Efter visningen följde samtal ledda av Carolina Jonsson från Filmforum Skaraborg, Lars-Erik Berg och Gunilla Haller.

 

 

 

Cosmorama
Här på Cosmorama visas filmstudions filmer

Vad visas på Cosmorama? eurostar.se

Vårens filmer

19/1  Brooklyn
 
2/2  Dagen efter denna
16/2  Love and Friendship
 
2/3  Mr Gaga
16/3  Aska och diamanter
30/3  The Lobster
 
6/4  Flickan, mamman och demonerna
20/4  Angry Indian Godesses
27/4  Min pappa Toni Erdman, Bonusfilm
         Endast en visning kl 18.30

Vad tyckte publiken om kvällens film?
Resultatet kan du se vid respektive film under Program i menyraden.

 

Torsdag 9 mars kl. 18.30 visades dokumentären Ester Blenda - den första wallraffande journalisten. Ester Blenda Nordström skrev bl a En piga bland pigor, följde emigranter till USA, levde i Ryssland. Regissören Anna Hyllander presenterade filmen och svarade på frågor efter visningen.. Ett samarrangemang mellan Filmstudion och Studiefrämjandet. Evenemanget var öppet för alla.

 

Du vet väl om att Skövde filmfestival visar ett antal dokumentärer och filmklassiker på biograf Odeon

 

 

 

 


 
Senast uppdaterad 201700406